Menu Daging Salai Paling Sedap Di Kuantan
Rasa kampung pembuatan dengan penuh keikhlasan daging Salai dengan rasa Sebenar. Jarang bertemu dengan menu ini, daging Salai bersama pisang muda sudah pasti melengkapkan selera Tengahari anda.
Bagaimana penyediaan menu Daging salai
Bahan
1. Daging 1kg
2.cili api
3.kunyit
4.Santan
5.asam keping
6.kiub Norr
7.Pisang
Cara penyedian Masak Lemak daging Salai bersama pisang muda
1. Salaikan daging selepas disapu kunyit Dan garam tidak perlu sampai hitam
2. Potong daging Salai hiris kemudian simpan dalam peti
Penyedian pada hari keesokannya
1. Kecutkan daging dengan cili api Dan kunyit yang diblend
2. Rebuskan air dan masuk yang diblend
Dan masukan daging yang disalai tadi.
3 selepas nampak daging dah kecut masukan santan Dan Asam keping
4. Selepas santan masak masukan pisang.
5. Tunggu sehingga pisang lembut Dan tutup api.. Boleh terus dihidangkan
Ingat pisang mesti dicelur dahulu untuk hilangkan getahnya.
Rasa kampung pembuatan dengan penuh keikhlasan daging Salai dengan rasa Sebenar. Jarang bertemu dengan menu ini, daging Salai bersama pisang muda sudah pasti melengkapkan selera Tengahari anda.
Bagaimana penyediaan menu Daging salai
Bahan
1. Daging 1kg
2.cili api
3.kunyit
4.Santan
5.asam keping
6.kiub Norr
7.Pisang
Cara penyedian Masak Lemak daging Salai bersama pisang muda
1. Salaikan daging selepas disapu kunyit Dan garam tidak perlu sampai hitam
2. Potong daging Salai hiris kemudian simpan dalam peti
Penyedian pada hari keesokannya
1. Kecutkan daging dengan cili api Dan kunyit yang diblend
2. Rebuskan air dan masuk yang diblend
Dan masukan daging yang disalai tadi.
3 selepas nampak daging dah kecut masukan santan Dan Asam keping
4. Selepas santan masak masukan pisang.
5. Tunggu sehingga pisang lembut Dan tutup api.. Boleh terus dihidangkan
Ingat pisang mesti dicelur dahulu untuk hilangkan getahnya.

Comments
Post a Comment